Bilgi Bankası

Protein Tozu Nedir ?

Protein tozlarının bir çok çeşiti mevcuttur. Önemli olan size en uygun olanı seçmektir. Protein tozundan en fazla verimi alabilmek için bu tercih kriterlerine göz gezdirmek gerekir. Bu farklı protein tozlarının oluşmasına gerek hamaddesi gerekse üretim teknikleri sebep olmaktadır.

Devamını Oku>>


Protein Tozu Nasıl Üretilir ?

Sporla ilgilenmeyen bir kişinin protein ihtiyacı kilosu kadardır. 80kg olan bir kişinin protein ihtiyacı 80g 'dır. Bu ihtiyacını doğal beslenme yoluyla tamamlanması gerekmektedir. Günlük olarak 80g protein almak çok zor bir şey değildir ancak kişinin yoğun bir antrenman yaptığını düşünürsek ihtiyacı artacağından, bu eksiğin kapatılması için potein tozu destekleri kullanılabilir.

Devamını Oku>>


Protein Tozunun Zararı Var mıdır?

Protein tozlarını sadece sporculardan oluşan bir kitle değil amacı her ne olursa olsun herkes kullanmakta. Kilo vermek, performans arttırmak, kas kütlesi kazanmak gibi bir çok amaç için kullanılmakta. Hatta spor yapmayanlar bile kullanmakta. Amacınız her ne olursa olsun günlük protein ihtiyacınızı karşılamak durumundasınız.

Devamını Oku>>


Protein Tozunun Faydaları Nelerdir ?

Yapılan araştırmaların gösterdiği kadarıyla alınan protein takviyeleri sayesinde vücut dinlenme sürecinde çok daha fazla protein sentezlemekte.

Devamını Oku>>

Protein Tozu Ne Zaman ve Nasıl Kullanılır ? 
Protein tozu almaktan çok, protein tozunu ne zaman ve nasıl alındığı çok daha ciddi bir konudur. Protein tozu takviyesi kullanmak belki bir miktar fayda sağlayabilir ancak tam anlamıyla verim almak söz konusu olduğunda tam ihtiyaç duyulduğu zamanda alınması gerekmektedir. Peki ya protein tozu için en doğru zaman nedir?

Devamını Oku>>

Protein Tozu Saç Döker mi ?

Protein tozu kullanımı ve saç dökülmesi arasında hiç bir bağıntı yoktur. Tükettiğiniz süt, peynir, et, tavuk olmak üzere bir çok besinde de protein bulunmaktadır. Protein tozunun ise bunlardan hiç bir farkı yoktur, sadece daha saf ve yoğun protein içermektedir. Normal beslenmeniz saç dökülmesine yol açmadığı gibi protein tozları da herhangi bir saç dökülmesine yol açmaz. Protein tozu sadece saflaştırılmış ve proteinlerin tek bir yerde toplanıp toz haline getirilmiş halidir.

Devamını Oku>>


Whey Protenin Kiloya Etkisi ? 

Whey protein, peynir altı suyundan üretilen; protein, mineral, laktoz ve az miktarda yağ içeren bir takviyedir. Üstelik sağlık açısından faydalı olan peptitleri içermektedir. Whey proteini kullanmak dolaylı yolla yağ yakımına katkı sağlayan bir durumdur. Whey proteinler sadece anabolik reaksiyonlardan sorumlu değil hemde yağ yakımlarından sorumlu bir üründür.

Devamını Oku>>


Whey Protein Nedir ?

Whey protein alacaksınız ve karşınıza iki adet seçenek çıkacak. Peki ya sizin için hangi tercih daha mantıklı?

Devamını Oku>>


Whey Protein İzolesi mi yoksa Whey Protein Konsantresi mi ?

Whey protein alacaksınız ve karşınıza iki adet seçenek çıkacak. Peki ya sizin için hangi tercih daha mantıklı?

Devamını Oku>>


Whey, Kazein ve Soya Proteini Arasındaki Farklar

Spor yaptıktan sonra kaslarınızda oluşan mikro yırtıkları onarmak çok önemlidir. Düzenli bir beslenme hayatınız yoksa gelişme katetmeniz gerçekten çok zor bir durum. Açığa çıkan bu durumu protein destekleriyle tamamlamanız mümkün, ancak hangi protein tozu size en uygunu ?

Devamını Oku>>


Whey Proteinin Faydaları Nelerdir ?

Kaliteli beslenme hayatı istediğiniz görünüme ulaşmak için kilit noktadır. İstediğiniz sonuç her ne olursa olsun o durumun gereğince beslenmenize şekil vermeli ve kaslarınıza destek sağlamalısınız. Fit bir vücut için yağ ve karbonhidratlarından arınmış protein kaynağı tüketilmesi olmazsa olmazlardandır ve bu eksikliği protein tozlarıyla sağlayabilirsiniz.

Devamını Oku >>


Whey Protein İçeren Besinler

Whey proteini sütten elde edilen bir protein ürünüdür. Üretimden whey proteine ek olarak kazein proteini de çıkmaktadır. Kazein proteini whey proteine göre daha yavaş sindirime uğrayan bir protein türüdür. Whey protein türleri arasında en yüksek besin değerine sahip olanıdır.

Devamını Oku >>


Whey Proteinin Kullanımı Nasıldır ?

Whey proteini, protein içeren bir çok besinden çok çok daha hızlı emilime uğramaktadır ancak diğer gıdalardan çok daha iyi bir besin kaynağı olduğu manasına gelmemektedir. Whey doğru kullanıldığı zaman çok faydalı bir madde olması sebebiyle en doğru kullanım yöntemlerinden bahsedeceğiz.

Devamını Oku >>


Protein Tozu ve Sivilce

Protein tozu akneye sebep oluğu konusunu çok kez duymuşsunuzdur. Protein tozu ve sivilcelenme arasındaki bağıntıyı anlamak için öncelikle konuya akne oluşumunu incelemekle başlamak gerekir.

Devamını Oku>>


Kompleks Protein Tozu Nedir ? 
Kompleks protein tozları farklı türde içerik ve formüle sahip proteinlerin birleşmesiyle oluşmaktadırlar. Farklı formüle sahip olmaları sebebiyle sindirimleride çok farklı zaman dilimlerinde gerçekleşmektedir. Bu sayede çok hızlıdan çok yavaşa kadar proteinlerle uzun bir zaman boyunca kaslara amino asit desteği sağlanmış olur ve protein sentezi devam eder. Antrenman sonrası alındığında anında amino asit desteği sağlamaya başlarlar ve bu destek 8 saate kadar sürmektedir.

Devamını Oku>>

İzole Protein Tozu Nedir ?
Son dönem sporcu olsun olmasın protein desteği kullanmak isteyenlerin ilk tercihlerinden biri olan izole whey proteini, içerdiği yüksek protein oranıyla da günlük ihtiyacınızı tamamlayamaya yardımcı olabilir. İzole whey proteini üretimi yapılırken içerisine herhangi bir katkı maddesi eklenme ihtiyacı kalmamaktadır çünkü proteinin %90 lık kısmı saf protein oluşturmaktadır.

Devamını Oku>>

Hidrolize Protein Tozu Nedir ? 

Hidrolize protein üretimi yapılırken enzimatik hidroliz tekniği ile izole whey veya konsantre whey işlemden geçirilir. Bu işlemin sonunda proteinlerdeki peptit bağlarının bir kısmı kırılır. Yani sindirim sistemimizin yapması gereken bazı aşamalar bu hidroliz tekniği ile yapılır ve proteinin bir kısmı sindirimden geçmiş gibi davranır. Hidrolize protein tüketildiğinde kalan peptit bağlarıda sindirimle koparılmasıyla çok hızlı bir şekilde emilir ve kana karışarak ihtiyaç duyulan bölgelere ulaşır.

Devamını Oku>>

Kazein Proteini İçeren Gıdalar
Kazein Proteini yavaş bir şekilde sindirlen proteindir. Bunun sebebi kazein, mide asidi gibi bir asidik ortamda topaklaşan ve yoğunlaşan bir yapıya sahip olmasıdır. Bu topak ve yoğun olan gıdayı midenin sindirmesi oldukça uzun bir zaman almaktadır. İnek sütünün %80 kadarı kazein proteinidir.

Devamını Oku>>


Soya Proteini Nedir ?

Soya proteini bitkisel kaynaklı bir protein çeşitidir. Whey protein kadar etkili olan soya proteini, emilim hızı farkı ve bir kaç farklılığın dışında whey proteine çok benzer. Birçok vejetaryen ve vegan kişinin çokça tercih ettiği bir protein çeşiti olan soya proteini, kaliteli protein kaynakları arasındadır.

Devamını Oku>>


Soya Proteininin Yararları Nelerdir?

Soya proteini bitkisel bir kaynaklı protein olması sebebiyle çok kez tartışma konusu olmuştur ancak soya proteini içerik olarak tam bir proteindir. Soya proteini sadece vejetaryen ve veganlar için üretilmemiştir, içeriğinde tüm amino asitleri içermesi sebebiyle herkes tarafından kullanılabilir ve kas gelişimini destekleyici anabolik etkileri bulunmaktadır.

Devamını Oku>>


Soya Proteini İçeren Besin Kaynakları Nelerdir?

Soya fasülyesi ve soya ürünleri uzak doğu kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır. Neredeyse her yemeğin içerisinde yer alan soya, içerdiği tüm amino asit ve vitaminlerle vazgeçilmez bir gıdadır. Yağ oranının düşük olması , kalorisinin az olması sebebiyle ve bir çok vitamini içerip düşük kolesterol seviyesine sahip olmasından dolayı et muadili olarakta kullanılmaktadır.

Devamını Oku>>


Kazein Proteini Nedir ? 

Kazein Proteini uzun salınımlı bir proteindir. Sinidirimi ortalama 6-8 saat kadar sürmesinden dolayı uzun süre boyunca ihtiyaç duyacağınız amino asitleri size sağlayabilir.

Devamını Oku>>


Kazein Proteini Nasıl Kullanılır ? 

Uyku boyunca kaslarınızı besleyen ve kas kaybı yaşamanıza engel olan kazein proteininin kullanımı hakkında detaylardan bahsedeceğiz 

Devamını Oku>>

Kazein Proteinin Faydaları Nelerdir ?

Kazein süt ve süt ürünlerinde bulunan ve uzun salınımlı olarak bilinen bir tür proteindir. Kazeini gerek besinlerden gerekse gıda takviyesi olarak alabilir ve ihiyaç duyduğunuz amino asitleri kaslarınıza sağlayabilirsiniz.

Devamını Oku >>

Kadınlar Protein Tozu İçer mi ?

Kadınların protein tozuyla çok kolay kas kazanacağı ve kötü görüntüye kavuşacağı tamamen bir yalandan ibarettir. Kadınlarda protein tozu içebilir ve kas gelişimini olağan seyrinde devam ettirir. 

Devamını Oku>>


Amino Asit Kullanım Dozajları ve Zamanları

Amino Asitler, vücudumuz için olmazsa olmaz olan bileşiklerdir. Vücudumuzdaki her yapıda bulunan amino asitler, destek olarak alındığında saymakla bitmeyen faydaları mevcuttur. Antrenman performansını arttırdığı bilinen amino asitlerin..

Devamını Oku>>


Amino Asit Çeşitleri

Vücudumuz için olmazsa olmazlardan biri olan amino asitler proteinlerin yani hücrelerimizin temel yapı taşlarıdır. Amino asitlerin birbirlerine peptit bağlarıyla bağlanmaları sonucu vücudumuzun yapı taşları olan proteinler oluşur. Doku ve kas liflerimizin onarımı için proteinlere yani amino asitlere ihtiyaç duymaktayız. Proteinler amino asitlerden oluştuğu için daha karmaşık ve büyük moleküllerdir, bu sebeple amino asitlerin vücuda emilimi daha kolaydır. 20  tane amino asit bulunur ve bunlar esansiyel ve esansiyel olmayan olarak ikiye ayrılmaktadır.

Devamını Oku>>


Hangi Yiyeceklerde Amino Asit Bulunur ?

Proteinler, bir çok amino asitin birbirine bağlanmasıyla oluşan kompleks moleküllerdir. Bu sebeple amino asiti en çok içeren madde de proteindir. Proteince zengin olan besinleri tükettiğimizde vücudumuza çok sayıda amino asit almış oluruz. 20 tür amino asit bulunmaktadur ve bu amino asitler esansiyel ve esansiyel olmayan olarak ikiye ayrılmaktadır. 

Devamını Oku>>


Amino Asitlerin Yararları Nelerdir ?
Proteinler, vücudumuzun temel yapıtaşlarıdır. Proteinlerde amino asitlerin bir araya gelmesiyle oluşan kompleks ürünlerdir. Amino asitleri sadece sporcuların alması gerekiyor gibi gözükse de aslında durum bundan farklıdır. Herkesin amino asite ihtiyacı vardır ve sadece sportif amaçla değil motivasyon yükseltme, ruh halini iyileştirme ve uyku düzenini iyileştirme gibi bir çok amaca da hizmet vermektedir.

Devamını Oku>>

Likit Amino Asitler Nedir?

Likit amino asitler diğer formlarına göre en temiz halde olanlarıdır. Emilimleri hızlı ve etkilidir bunu sıvı formlarına borçludurlar. Tablet veya kapsül formunda getirmek için ekstradan katkı maddesi içermezler bu özelliği hızlı emilmelerinin sebebidir. 

Devamını Oku>>


Kreatin Nasıl Kullanılır ? 

Önceden kreatin kullanımına dair net bir bilgi yoktu ve daha yeni yeni keşfedilen bir maddeydi. Son yapılan araştırmalarla en etkili kullanım yolları ve etki ettiği durumlar tespi edildi. Hafızayı güçlendirme etkisi olan kreatinin aynı zamanda yaşlanmayı geciktirici yeni hücre üretim kapasitesini arttırmaya da etkisinin olduğu keşfedildi.

Devamını Oku>>


Kreatin Şart Mı?

Kreatin vücudumuzun ürettiği ancak sportif ve tıbbi amaçlarla ek olarak kullanılan bir kimyasal bileşiktir. Vücudumuz kreatini günlük 2g kadar üretebilmektedir. İlk kez Michel Eugène Chevreul tarafından keşfedilmiştir.

Devamını Oku>>


Glutamini Hangi Besinlerden Alabiliriz ?

Glutamin ihtiyacımızı vücut tek başına tamamlayabilir veya eksik olan bu glutamini normal öğünlerimizdeki besinlerlede giderebilir. Vücut yoğun antrenmanlarda ve stresli anlarda bu glutamini hızlı bir şekilde tüketmektedir ve bu dönemlerin hemen sonrasında kısa sürede olsa eksiklik yaşayabilir

Devamını Oku>>


Glutamin Kullanım Zamanı Nedir ?

Glutamin vücudumuz açısından en önemli amino asitlerden biridir. Amino asit havuzumuzun %61 lik kısmını oluşturmaktadır. Glutamin şartlı gerekli olarak kabul edilenbir amino asittir. Şartlı gerekli, her zaman olmasada ihtiyaç durumlarında vücudumuzun yaşamsal faliyetlerini sürdürebilmesi için üretmek zorunda olduğu durumdur. 

Devamını Oku>>


Glutaminin Faydaları Nelerdir?

Vücutta en çok bulunan amino asitlerden biri glutamindir, %61 gibi yüksek bir orana sahiptir ve vücut fonksiyonlarımız için kilit taşı bir amino asittir. Yüksek nitrojen oranıyla kas gelişimi içinde oldukça çok öneme sahiptir.

Devamını Oku>>


Tribulus Nedir?

Protein sentezlenmesine yardımcı olduğu bilinen Tribulus Terrestris, vücutta pozitif nitrojen dengesi sağlayarak rejenerasyon proseslerini hızlandırmaktadır. Bu bakımdan bakıldığında kaslarınızın bir sonraki antrenmana hızlı bir şekilde hazırlanmasını sağlamakta ve gelişiminizi hızlandırmaktadır.

Devamını Oku>>


Magnezyum Likit Nedir?

Magnezyum, vücudumuz için çok önemli minerallerden biridir. Bu minerali vücudumuza günlük olarak tükettiğimiz besin beya besin desteklerinden almak zorundayız. Vücutta bir çok yerde görev almaktadırlar. Genelde tablet şeklinde bulunmaktadırlar. Likit formunda olmaları bu tür magnezyum destek ürünlerine hızlı ve etkili emilim kazandırmaktadır. 

Devamını Oku>>


Balık Yağı Nedir?

Balık yağı kullanmak kalp, damar, beyin ve genel vücut sağlığınız için çok faydalıdır. Kolesterolü düşürmesinden dolayı buna bağlı rahatsızlıkların görülme oranı da düşecektir. Depresyon, dikkat eksikliği, anksiyete, kanser, diyabet, enflamasyon, sinidirim, bağırsak problemleri, AIDS , göz bozuklukları ve ülser gibi hastalıkların tedavilerinde kullanılmaktadır. 

Devamını Oku>>


Balık Yağı Desteğinin Yararları Nelerdir?

Balık yağı hapları cilt problemlerinden, beyin kapasitesini arttırmaya, vücutta oluşan iltihaplanmalara karşı kullanımına kadar bir çok faydası vardır. Sağlığımız için çok önemli olan balık yağı hapının faydalarını inceleyelim.

Devamını Oku>>


Balık Yağı Kilo Vermeye Yardımcı Bir Takviye Midir?

Balık yağı takviyesi kullanımı, kan yağı seviyesi ve buna bağlı kalp problemlerini çözmesi sebebiyle kullanımı yaygın ürünlerdir. Bu faydalara ek olarak kilo vermeye yardımcı olup olmadığı araştırmalara konu olmuştur. 

Devamını Oku>>


Balık Yağı Hapı Nasıl Kullanılır ?

Sağlığımız için çok önemli yere sahip olan DHA ve EPA'yı yalnızca balık tüketerek ihtiyacımız olan değerleri alamayabiliriz. Ortalama bir balık ile ihtiyaç duyulan değerler alınamaz. İşte bu noktada yardımımıza balık yağı hapları koşuyor.

Devamını Oku>>


Kaç Kaloriye İhtiyacım Var ?
Günlük almamız gereken kaloriyi hesaplamak herkes için oldukça zordur. Kalori nedir ? İstekleriniz doğrultusunda nasıl şekillendirilmeli? kadın veya erkek için farklı miktarlarda mı alınmalı? gibi sorulara netlik getireceğiz.
Devamını Oku>>

Dv ve RDA Nedir Farkları Nelerdir ?
İthal olan ve gıda olan her ürünün üzerinde gramajından , içerik değerlerine bir çok ibare bulunmaktadır. Bu bölümde DV% ve RDA% değerlerinide göreceksiniz. Bu yazıda bu değerlerin ne olduğu hakkında bilgilendirme yapacağız.
Devamını Oku>>

Karnitin Nedir ? 
Karnitin ile 1980'li yılların başlarında yağ yakmaya yardımcı olan bir ürün olarak tanıdık. Son dönemlerde merkezi sinir sistemini uyarıp metabolizmayı hızlandıran bir çok yağ yakıcının çıkmasıyla ünü azalan karnitinin, yeni ekstratlı ürünlerinin yanına her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Karnitinin bilinenin dışında da bir çok etkisi vardır. Yoğun çalışmalarınızdaki performansınızı arttırabilir ve antrenman sonrası olan toparlanma sürecinizi hızlandırabilirsiniz.
Devamını Oku>>

Karnitinin Faydaları Nelerdir?

1- Kas Kütlesi Karnitin desteği kullanmak size kas kütlesi yapmakta fayda sağlayabilir. Karnitinin performansı arttırdığından daha önce söz etmiştik. Karnitin yağ yakımına yardımcı bir ürün olduğu gibi gücünüzü de arttırmaktadır ve çalışmalarınızı daha  odaklı yapabilir, kas kütlenizi arttırabilirsiniz.

Devamını Oku>>


Termojenik Nedir ?

Termojenikler vücut ısınızı arttıran ve sporcular arasında " ECA stack " olarakta bilinen bir tür yağ yakıcı çeşitidir. Bu tür gıda takviyeleri vücudun yağ metabolizmasını hızlandırarak, mevcut bulunan yağların ısıya dönüştürülmesini sağlamaktadırlar. Metabolizmanın hızlanmasıyla birlikte vücudun enerji ihtiyacıda artmakta ve daha fazla kaloriyide yakmaktasınız.

Devamını Oku>>


Cla Nedir ? 

Bir yağ yakıcıdan çok fazlası olan CLA, aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirici, antikatabolik, antikanserojen, antidiabetojenik,  antioksidan ve antiaterojenik gibi bir çok özelliğe de sahip bir takviyedir. Bu mucizevi maddeyi biz üretemeyiz ve et, süt gibi doğal kaynaklardan almak zorundayız. CLA bir konjuge linoleik asittir ve eksikliğinde kişilerin kilo almasına imkan veren bir maddedir.

Devamını Oku>>


Arjinin Nedir ? 

Yarı esansiyel bir amino asit olan arjinin, vücudun tek başına üretemediği amino asitlerden biridir. Bu sebeple besinlerle veya besin takviyeleriyle bu açığı kapatmamız kas gelişimimiz için önemlidir.

Devamını Oku>>

Pre-Work Out nedir ?
Sporu düzenli bir şekilde yaşamlarına adapte etmiş olanlar, pre-workout ürünlerini tercih edebilmektedir. Özellikle disiplinli ve ağır antrenmanlar çıkaranlar ve fiziksel gelişim için belirli hedefler edinmiş insanlar için bu supplementler altın değerinde olmaktadır.
Devamını Oku>>


Boks, Dövüş ve Güreş Gibi Spor Dallarında Kullanılabilen Ürünler
Dövüş ve türevi sporlar genel olarak aynı klasmanda değerlendirilse de teknikleri ve antrenmanlarında büyük farklılıklar olmaktadır. Bilinen dövüş sporlarından olan judo, boks, karate, taekwondo ve kick boks yanında son zamanlarda MMA, Jiu-jitsu, Muai-thai gibi dövüş sporları da ilgi görmeye başlamıştır. Ayrıca karşılıklı mücadele yerine sadece fitness amaçlı yapılan body combat gibi dövüş sporları da sporcuların tercihleri arasına girmeye başlamıştır. 
Devamını Oku>>

Grenade Thermo Detonator 100 Kapsül
Termojenik ürün kategorisindeki Grenade Thermo Detonator 100 Kapsül, İngiltere' de ödül almış ve dünyada da büyük bir kullanıcı kitlesine ulaşmış olan en iyi supplementlerdendir. Kapsül formda bulunan bu ürün, termojenik yapısı sayesinde daha hızlı yağ yakmayı kolaylaştırır.
Devamını Oku>>

BCAA Nedir?

BCAA, kas yapı bloklarına yardımcı olan dallı zincirli amino asitler olarak bilinen lösin valin ve izolösinden oluşmaktadır. Vücudumuzda bazı aminoasitler üretilmektedir. Fakat vücudumuz için gerekli olan ve vücutta üretilmeyen aminoasitler vardır. Bu durumda devreye BCAA girmektedir. Bu aminoasitlere elzem (Eksojen, temel esansiyel) aminoasitler denir. 

Devamını Oku>>


BCAA Hakkında Tüm Bilgiler

BCAA (Branched Chain Amino Acid) dallı zincirli amino asit anlamına gelen Valin, İzolösin ve Lösin amino asitlerden oluşmaktadır. Sporcuların performans enerji düzeylerini kontrol edebilme, yağsız kas kütlelerine sahip olma ve metabolizmaya yardımcı etkisi bulunduğu için kullanılır.

Devamını Oku>>

Beta Alanin Nedir? Ne İşe Yarar?

Beta Alanin Nedir? Beta Alanin, vücut için zorunlu olmayan bir amino asittir, yani vücut gerektiğinde kendi başına üretebilir. Proteinlerin yapı taşlarından biri olmayıp, karnozin adı verilen bir dipeptidin bir bileşeni olarak işlev görür. Ana görevi karnozin sentezine katkıda bulunmaktır. Beta Alanin, kaslardaki karnozin miktarının artırılmasına yardımcı olan önemli bir adım olarak kabul edilir. Beta Alanin takviyesinin temel amacı, iskelet kasındaki karnozin seviyelerini artırarak hücre içi asit-baz dengesini desteklemektir. Bu sayede, artan tamponlama kapasitesi, sürekli olarak yüksek yoğunluklu egzersize daha fazla dayanıklılık sağlayabilir.

Devamını Oku>>

Sitrülin Malat (Citrulline Malate) Nedir? Ne İşe Yarar?

Hem vücut tarafından üretilen hem de besinlerden veya takviye ürünlerden alınabilen bir amino asit türüdür. Bu bileşik, vücutta doğal olarak üretilen sitrülin amino asidi ile malik asit birleşerek oluşur. Sporcular ve egzersiz yapan bireyler tarafından sıkça tercih edilen bir takviye maddesidir. "Sitrülin Malat Nedir? Ne İşe Yarar?" başlıklı yazımızda bu konuları detaylı bir şekilde ele aldık. Umarım açıklamalarımız size faydalı olur. Sağlıklı günler dileriz.

Devamını Oku>>

Sitrülin (Citrulline) Nedir? Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?

Sitrülin, sağlık ve egzersiz performansını desteklemek için kullanılan bir bileşendir. Bu madde, doğal olarak vücutta üretilir ve bazı gıdalarda bulunur. Takviye olarak alındığında, vücuttaki sitrülin seviyeleri genellikle artar. Sitrülin genellikle egzersiz performansını artırmak için kullanılır, ancak bazıları hala bu bileşenin etkileri konusunda şüphelidir. Bu amino asit ilk olarak karpuzda bulunur ve vücut tarafından da sentezlenir. Ancak, her zaman vücudun kendi üretimine güvenmek sağlıklı olmayabilir. Takviyelerle sitrülin seviyelerinizi artırabilirsiniz

Devamını Oku>>

Taurin Nedir? Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?

Bu, temel olmayan amino asit kategorisine giren bir bileşiktir. Vücudumuzda doğal olarak bulunur. Taurin hemen hemen vücudun her bölgesinde bulunur, iskelet kasları da dahil olmak üzere. Taurin ayrıca et, süt ve deniz ürünlerinde doğal olarak bulunur. Taurin ilk olarak 1800'lerde boğa safrasından elde edilmiştir. Bugün ise, yaygın bir şekilde gıda takviyesi olarak bulunmaktadır. Çoğu enerji içeceği taurin içerir. Günlük 3000 mg'a kadar taurin takviyesi kullanımının olumsuz bir etkisi yoktur.

Devamını Oku>>

Kampanyalardan anında haberdar olun!