Balık Yağı Hapı Nasıl Kullanılır ?

Sağlığımız için çok önemli yere sahip olan DHA ve EPA'yı yalnızca balık tüketerek ihtiyacımız olan değerleri alamayabiliriz. Ortalama bir balık ile ihtiyaç duyulan değerler alınamaz. İşte bu noktada yardımımıza balık yağı hapları koşuyor.

Balık Yağı Haplarındaki EPA ve DHA Değerleri

Piyasada bulunan ortalama bir hapta 900-1000mg civarında balık yağı bulunmaktadır. Ancak bu yağın tamamı EPA ve DHA değildir, 1000mg'lık bir kapsülde ortalama 500mg EPA ve DHA bulunmaktadır. Örneğin amacınız kandaki iltihaplanmayı düşürmekse ameliyat sonrası veya belli bir rahatsızlıktan dolayı tercih etmeniz gereken EPA yönünden daha zengin bir balık yağı olmalıdır. Ancak amacınız daha çok beyin sağlığınızı ve gücünü ilerletmek ise DHA yönünden zengin olan birini tercih edebilirsiniz. Pİyasada bir çok marka bulunmaktadır ve her biri için farklı oranlar mevcuttur, kullanım amacınıza en uygun yağı seçmek amacınıza sizi daha hızlı ulaştıracaktır.

Balık Yağına Ek Olarak Tüketilmesi Gereken Gıdalar

Balık yağı kullandığınız dönemlerde aşırı yağ ve kolesterol içeren besinlerden uzak durmalısınız. Kanınızdaki yağ seviyesinin yükselmemesi için alkolden de uzak durmanız gerekmekte. Bunlara dikkat ettiğinizde balık yağı trigliserid seviyenizi düşürecektir.

Balık Yağı ve Yan Etkileri

Balık yağının kanıtlanmış bir yan etkisi veya bildirilmiş bir probleme neden olduğu söylenemez ancak şu durumları görmeniz halinde mutlaka balık yağını kullanmayı bırakın ve doktorunuza danışın; nefes alamamak, yüz, boğaz, dil veya dudakta herhangi bir şişme. kas ağrısı, ateş ,titreme, grip semptomları, düzensiz kalp atışı, ateş.

Balık Yağı İle Birlikte Kullanılmaması Gereken İlaçlar

Balık yağı kullanmadan önce doktorunuza mutlaka düzenli aldığınız bir ilaç varsa etkileşime geçip geçmeyeceği konusunda danışın.

-Beta-blokerler ilaçlar; metoprolol (Dutoprol, Lopressor, Toprol), carvedilol (Coreg) atenolol (Tenormin, Tenoretic), labetalol (Normodyne, Trandate), nadolol (Corgard), propranolol (Inderal, InnoPran), sotalol (Betapace)

-Diüretik ilaçlar; metolazone (Mykrox, Zaroxolyn) hydrochlorothiazide (HydroDIURIL, Microzide), chlorthalidone (Hygroton, Thalitone), indapamide (Lozol)

- Kan sulandırıcı (inceltici) ilaçlar; warfarin (Coumadin, Jantoven)

-Östrojenler (doğum kontrol hapları ya da hormon yerine kullanılan ilaçlar)

Balık yağı hapı satın almak için tıklayınız

Günlük Alınması Gereken Balık Yağı Değerleri

 Balık yağını kapsül olarak değilde likit şişede olarak alıyorsanız, üzerinde yazan omega3 ve yağ değerlerine dikkat etmeniz gerekmektedir. 1000mglık balık yağı kapsülünde ortalama 300mg kadar Omega3 bulunmaktadır ve bu değer ihtiyacınızın altındadır. Ortalama günlük ihtiyacınızı karşılamak için 3-6 adet balık yağı kapsülü tüketmeniz gerekmektedir. Buna alternatif olarak bunca hapı tüketmektense medikal amaçla üretilmiş olan daha yüksek omega3 değerine sahip tabletlerden tüketebilirsiniz.

Ortalama bir insan minimum günlük 500mg kadar Omega3 tüketmesi gerekir ancak en ideal değer ise günlük 1000mg kadar Omega3'tür.

Balık Yağı Kullanırken Bilinmesi Gerekenler

- Balık yağından verim alıp almadığınızı en iyi kan testleriyle anlayabilirsiniz.

- Balık yağından en iyi verim yemeklerden sonra kullanıldığında alınmaktadır.

- Eğer balık yağını kapsül olarak kullanıyorsanız delmeden, patlatmadan yutmanız gerekmektedir.

- Balık yağından en iyi verimi almak için düzenli bir diyet, spor programı dahilinde kullanılmalıdır ve alkolden uzak durulmalıdır.

- Düzenli kullandığınız bir ilaç veya medikal ürün var ise mutlaka doktorunuza etkileşime geçip geçmeyeceği konusunda danışın. 

Kampanyalardan anında haberdar olun!